La lluita veïnal aconsegueix l’aprovació de la construcció d’un nou CAP

Després d’anys de mobilitzacions i propostes, els veïns hem vist com l’Administració dona llum verda per construir un nou CAP a la Sagrera; cal recordar que «hem passat de voler-lo eliminar a construir-ne un de nou»

A falta de poc més d’un any i mig per a les properes eleccions municipals veiem com el govern municipal entra en hiperactivitat i engega a tota pressa projectes que fa anys que s’haurien d’haver iniciat. Aquest fet no ens sorprèn en absolut, ja que no és el primer cop que succeeix. Malauradament és un mal comú que el govern municipal de torn decideixi fer la seva campanya electoral quan s’acosten eleccions inaugurant equipaments o anunciant la construcció de nous. Tots els equips de govern, legislatura darrera legislatura tenen aquest hàbit que ens té acostumats a legislatures aparentment “d’un any i mig” en comptes de quatre anys.

Respecte a l’actual CAP ubicat als baixos d’un bloc d’habitatges del carrer de Garcilaso, a tocar amb el carrer Gran de la Sagrera, fa temps que està en una situació insostenible i actualment s’han de fer autèntics «malabarismes» per organitzar la distribució d’espais per donar un servei de qualitat. En aquest moment dona servei a una població d’unes 37.000 persones dels barris de Navas i de la Sagrera, però en un futur immediat es sumarà la nova Sagrera que es construirà als voltants de la nova estació de l’AVE preveient-se un «augment demogràfic» considerable de població al barri, d’aquí la necessitat urgent de la construcció del nou Centre d’Atenció Primària.

En relació amb la lluita veïnal pel nou centre definitiu, des del principi s’ha demostrat que el principal argument utilitzat per l’Administració els últims anys «no hi ha espais disponibles» era rotundament fals. Vàrem assenyalar, inicialment, tres espais possibles públics en desús al barri en una primera reunió on es va exigir la realització d’estudis tècnics per avaluar-ne la seva viabilitat per a un nou Centre d’Atenció Primària. Un cop proposats aquests tres espais, en una segona reunió l’Ajuntament en va presentar d’altres, resultant-ne finalment viables únicament dos. Finalment, en una tercera reunió amb Ajuntament, tècnics i Consorci Sanitari de Barcelona se’ns va presentar que de les dues propostes viables, només una d’elles reunia les condicions idònies, la parcel·la de titularitat pública situada al passatge Bofarull, entre Gran de la Sagrera i el futur tram en construcció de Josep Estivill, a la zona de la nova pista provisional a tocar al poliesportiu La Sagrera.

Per acabar, la mobilització veïnal (amb l’AVV de la Sagrera i la Plataforma Salvem CAP de la Sagrera al capdavant) ha estat necessària per aconseguir millores al barri, la força dels veïns ha sigut vital i un bon exemple a seguir per a millorar del veïnat.

Enhorabona a tothom i mantinguem l’esperit de la feina col·lectiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s