L’alcalde Xavier Trias aposta per un gran parc temàtic infantil al barri


L’Ajuntament de Barcelona planeja construir un parc temàtic infantil de jocs al carrer de Josep Soldevila, zona coneguda com el triangle ferroviari de la Sagrera. El projecte, anomenat Kids Sagrera, pretén ser “una nova icona de Barcelona” ja que, segons la documentació d’una empresa a la qual ha tingut accés aquest blog, el parc esdevindria “el millor dels parcs temàtics i dels parcs i museus infantils”, on “la diversió incorporarà un distintiu component pedagògic”.

L’edifici, amb un aforament màxim puntual de 2.000 persones i una previsió de visitants anuals de 800.000 -segons càlculs de l’Ajuntament-, “hauria de tenir una superfície de 15.000 o 20.000 m2, amb un possible espai exterior”. L’espai comptaria amb una plaça de joc a l’aire lliure, tallers, locals de restauració, comerç especialitzat en jocs i complements infantils i espectacles. La idea seria que, a través del joc, es tractessin qüestions com “la importància de l’activitat física”, “la diversitat”, “la companyia”, “la fantasia narrativa” o “l’ ús de les tecnologies audiovisuals”. Malgrat tot, la documentació no aclareix qui construiria un projecte d’aquestes dimensions.

Com que el projecte es construirà sobre uns terrenys municipals qualificats com a equipament, l’Ajuntament vol treure’n a concurs l’explotació. Kids Sagrera es va debatre el passat dimecres a la Comissió d’Economia, amb ICV-EUiA contraris al projecte. Janet Sanz, regidora del grup municipal d’ICV, afirma que aquest projecte “xoca amb les estratègies municipals públiques d’oci infantil, perquè està vinculat a un negoci”. “Fins ara, l’Ajuntament construïa equipaments, casals, ludoteques o places i alhora enfortia l’accés a l’oci educatiu a través d’entitats com els esplais, però no donava cabuda a l’estratègia mercantilitzada, que es converteixi en promotor d’una oferta així és inacceptable”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s