LA MERIDIANA S’HA DE REMODELAR, JA!

presentacion1DISSABTE 22 D’OCTUBRE SORTIM AL CARRER!

Les Associacions de Veïnes i Veïns que signem aquest comunicat volem posar de relleu la problemàtica que suposa l’Avinguda Meridiana per als nostres barris. Els punts que tot seguit exposem suposen els principals problemes i per tant esperem que es trobin solucions per a tots ells:

1.La Meridiana ha de deixar de ser una Autopista. El control del transit sempre és a favor dels vehicles: amplada dels carrils, freqüència semafòrica, mitjana intransitable, il·luminació elevada, etc… Totes aquestes característiques comporten una clara prioritat del vehicle per davant dels vianants afavorint velocitats, soroll i contaminació elevades.

2. Falta prioritzar el transport públic i la bicicleta. Cal facilitar el pas dels autobusos, millorar les estacions i facilitar la intermodalitat amb el metro i el bicing. Cal també facilitar un espai segur i segregat perquè l’avinguda Meridiana sigui una veritable via ciclista, sense abocar els ciclistes i vianants a una disputa de les voreres. Carril bici segregat, segur i en calcada. Les voreres pels vianants.

3. La Meridiana, espai deshumanitzat. L’avinguda té un traçat i disseny d’autopista, per diferents motius no ha evolucionat per ser part de la ciutat com ha passat en altres grans avingudes reformades recentment. Tant l’arbrat com la il·luminació, la distribució del mobiliari urbà i les poques zones verdes, entre d’altres aspectes, no contribueixen a crear un espai acollidor que convidi al passeig ni a estar-hi, afegint més dificultat al comerç que s’instal·la en aquesta via i dóna servei al veïnat.

4.  El Mur innecessari. La Meridiana no només és un mur metafòricament parlant, és un mur físic i psicològic que tant divideix barris per la meitat com entre ells. Té l’expressió més literal al tram compres entre Fabra i Puig i el Pont de Sarajevo. Ja és hora de trobar una solució a aquesta barrera.

L’Avinguda Meridiana ha de ser un eix cívic de referencia a la nostra ciutat i, en aquest moments és únicament una autopista, per aquest motiu sol·licitem un projecte integral per a tota l’avinguda. Aprofitem aquesta nova etapa municipal perquè La Meridiana es converteixi en un revulsiu pels nostres barris i deixi de ser un problema per als veïns i veïnes.

Programa D’ACTIVITATS:

 • 9:30: Bicicletada ‘pedala la Meridiana’ organitzada pel BACC. Sortida a la Pl de les Glòries (part muntanya) i finalitza als Jardins d’Elx.
 • 10:30 – 11:15: Rua a ritme de batukada, Ball de Gegants i Capgrossos i Diables.
 • 11:15 – 12:30: Espai ‘Imagina’t una altra Meridiana’ Espai pensat per a les nenes i nens, amb l’actuació de la contacontes Vivi Lepori i activitats creatives per a la canalla.
 • 11:15 – 13:00: Xerrades sobre mobilitat sostenible.

Ponents:

 • Associació Catalunya Camina
 • Promoció pel transport Públic (PTP)
 • Bicicleta Club de Catalunya (BACC)
 • Plataforma per la Qualitat de l’Aire (PQA)
 • Roda d’intervencions moderada per un membre de la FAVVB. Tindran lloc a l’Espai Jove Garcilaso.
 • 12:30 – 13:00: Xocolatada per als més petits.
 • 13:15 – 13:30: Cloenda de la jornada i lectura del manifest.

I SI VOLS VENIR EN BICI EL BACC ORGANITZA UNA BICICLETADA, LA SORTIDA ÉS A LA PLAÇA DE LES GLÒRIES A LES 9:30 H FINS ALS JARDINS D’ELX

Organitza  @SomMeridiana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s