MIG SEGLE DE LLUITES VEÏNALS

Sens dubte, el marc ha canviat molt d’ençà que es van crear les associacions veïnals arreu. Moltes d’elles faran cinc dècades que van canalitzar els anhels de superar el buit provocat pel desert associatiu de la dictadura. Llavors, pràcticament totes les dinàmiques veïnals s’estructuraven dins de les associacions veïnals i van ser un actiu clau per al esdeveniment dels ajuntaments democràtics. Eren uns paraigües sota els quals es litigaven protagonismes polítics dels recents legalitzats partits que, en entrar en les institucions i abandonar les associacions veïnals van predir erròniament el seu final.
La suposada crisi dels moviments veïnals ha estat el mantra que ens ha acompanyat sempre. Això ha afectat tant l’autoestima pròpia com la seva imatge pública i, en conseqüència, n’ha comportat la menysvaloració per part dels poders públics. Però cal observar les realitats objectives que sustenten un moviment que, amb les seves virtuts i defectes i després de tantes dècades, continua dempeus. És un patrimoni humà i social de primer ordre, i la nostra entitat n’és un exemple, i en aquest punt voldria fer un reconeixement a les diverses juntes que han passat, cadascuna amb les seves peculiaritats i amb una trajectòria de cinc dècades que ens avala, per tot això ens hem convertit durant molts anys en espai de referencia al barri.

En el cas concret de la nostra entitat, vam néixer el 31 de maig de 1972 i vam celebrar la nostra primera assemblea l’1 de juliol de 1972.

Aquest 2022 celebrem el 50è aniversari de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera, i serà l’any en què commemorem la nostra trajectòria com a moviment veïnal al barri de La Sagrera. Durant els pròxims mesos organitzarem petits actes commemoratius que recordaran part de les lluites i reivindicacions ciutadanes que s’han anat assolint per millorar les condicions de vida del nostre barri.

I per donar el tret de sortida d’aquest aniversari, volem presentar-vos el Logotip commemoratiu del 50è aniversari, el qual ens acompanyarà durant tot aquest any. Volem agrair a la nostra veïna Maria Caballos l’elaboració del disseny que contribuirà a donar visibilitat a l’efemèride.

Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera

TOTA LA SAGRERA NUM 193 ABRIL 2022 (descarregarvos-la)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s