Reivindicacions sobre la Meridiana

 Les Associacions de Veïns i Veïnes que signem aquest comunicatmeridina volem posar de relleu la problemàtica que suposa l’Avinguda Meridiana per als nostres barris. Els punts que tot seguit exposem suposen els principals problemes i per tant esperem que es trobin solucions per a tots ells:

1. La Meridiana ha de deixar de ser una Autopista. El control del trànsit sempre és a favor dels vehicles, amplada dels carrils, freqüència semafòrica, mitjana intransitable, il·luminació elevada…totes aquestes característiques comporten una clara priorització del vehicle per davant dels vianants afavorint velocitats, soroll i contaminació elevades.

2. Falta prioritzar el transport públic i la bicicleta. Cal facilitar el pas dels autobusos, millorar les estacions i facilitar la intermodalitat amb el metro i el bicing. Cal també facilitar un espai segur i segregat perquè l’avinguda Meridiana sigui una veritable via ciclista, sense abocar els ciclistes i vianants a una disputa de les voreres. Carril bici segregat, segur i en calçada. Les voreres pels vianants.

3. La Meridiana espai deshumanitzat. L’avinguda té un traçat i disseny d’autopista, per diferents motius no ha evolucionat per ser part de la ciutat com ha passat en altres grans avingudes reformades recentment. Tant l’arbrat com la il·luminació, la distribució del mobiliari urbà, les poques zones verdes entre d’altres aspectes no contribueixen a crear un espai acollidor que convidi al passeig ni ha estar-hi, afegint més dificultat al comerç que s’instal·la en aquesta via i dona servei al veïnat.

4. El Mur innecessari. La Meridiana no només és un mur metafòricament parlant, és un mur físic i psicològic que divideix barris per la meitat i entre ells. Té la expressió més literal al tram comprès entre Fabra i Puig i el Pont de Sarajevo. Ja és hora de trobar una solució a aquesta barrera. L’Avinguda Meridiana ha de ser un eix cívic de referència a la nostra ciutat i, en aquest moments és únicament una autopista, per aquest motiu sol·licitem un projecte integral per tota l’avinguda. Aprofitem aquesta nova etapa municipal perquè La Meridiana es converteixi en un revulsiu pels nostres barris i deixi de ser un problema per als veïns i veïnes.

Volem deixar de ser la Ciutat Oblidada.

Associació de Veïns de La Sagrera – Associació de Veïns de Navas – Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar – Associació de Veïns de Torre Llobeta – Associació de Veïns de Barri de Porta – Associació de Veïns Clot-Camp de l’Arpa – Associació de Veïns Sant Andreu Nord-Tramuntana – Associació de Veïns Congrés-Indians – Associació de Veïns Prosperitat – Associació de Veïns de Meridiano Cero.

Contactes premsa:

President AVV Sant Andreu de Palomar : Santi Serra 699 06 61 61 President AVV La Sagrera: Jose Barbero 699 93 42 98

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s