Mou-te per l’Aitor Jornada Solidaria 17 d’Octubre

moute1

La satisfacció que hom sol sentir pel fet de pertànyer a una comunitat que es mostra solidària, té ara, en el nostre barri, una oportunitat de posar-se en valor.

be3118270fbb2ed5bc87ad3c9e4d468eEn efecte! Agafant el fil de l’article que es publicava en la revista Tota la Sagrera al seu número 157, al desembre del 2014, de l’ AVV La Sagrera, on s’exposava el cas d’un veí de la Sagrera molt especial: l’Aitor, creiem que és el moment de fer costat al seus pares i al gran esforç que han fet des que van saber de la malaltia del seu fill de la que sols hi ha 13 casos a Espanya, creant una associació que es diu “Asociación miradas que hablan duplicación mecp2” que vol donar-la a conèixer i a la vegada impulsar la investigació per trobar-hi una cura o tractament.

Però, malauradament i lamentablement, per a que aquesta investigació es pugui dur a terme només és possible si s’hi aporten recursos des de l’àmbit privat. I aquí és on es van llençar la família i l’associació creada, a impulsar un munt de petites activitats que han permès disposar d’uns mínims diners que han fet possible que al gener d’aquest any s’iniciés, a l’hospital de Sant Joan de Déu, una línia investigadora. Però, perquè aquesta no s’aturi, caldrà successives aportacions de diners.

I aquí és on voldríem manifestar l’esperit, la sensibilitat i la solidaritat del barri. Per fer-los costat, i al marge que establim ponts i contactes amb les institucions sanitàries públiques perquè se’n facin càrrec de casos com aquest i no els releguin per a que s’apanyi qui pugui i com pugui, volem organitzar una gran jornada que visualitzi que la Sagrera està amb l’Aitor, que ajudi a difondre el seu cas i, molt especialment, que obtingui uns recursos econòmics importants que suposin un bon ajut a la família.

A tal efecte s’ha constituït un grup motor per impulsar-ho, on hi són presents diverses entitats: Associació de Veïns de la Sagrera, Comissió de Festes de la Sagrera, Això és Vida, Associació Photosagrera, Mirada de Dona, La Sagrera es Mou i Districte IX Imatge, i plenament obert a les incorporacions de totes aquelles que en vulguin.

Ja s’ha decidit la data, que cal que marqueu en el vostre calendari: dissabte 17 d’octubre. De moment tenim pensat per al matí l’activitat Caminem per l’Aitor, un recorregut que farem per tot el barri, i a la tarda la de Gaudirem per l’Aitor, amb diverses activitats lúdiques i festives que tindran lloc en diversos espais de la Sagrera.

De tot plegat anirem donant més informació a mesura que es vagi concretant i prenent forma un calendari.

Quim Terré

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s